onsdag 30 juni 2010

Soft eftermiddag på Mary´s

Den välkomnande entrén till Marys Café

Efter sovmorgon och lunch tillsammans med Fredde på Papas Tapas, tillbringade vi eftermiddagen tillsammans med Linnea och Tuva på Marys Café. Solsken och värme i den vackra trädgården gjorde att vi valde ett bord i gröngräs och halvskugga. Linnea och jag valde äppelkaka med vaniljsås medans Tilda valde kladdkaka med hallonkompott. Som vanligt smakade allt mums och turligt nog så sov Hugo under fikastunden och jag fick ha min vaniljsås ifred ;-)
Efter fikat blev det mera liv och rörelse när båda barnen tultade omkring och underhöll gamlingarna som kom med färdtjänstbussen. Det var mycket "åhhh....så söta....", "hur gamla är dom" och "åhhh....vilka blå ögon...." som utropades kring de gamla damernas bord. Tilda hittade en härlig sovsäckshängmatta där hon bäddade ner sig, kan tänka mig att den typen av sovplats härstammar från Filippinerna där caféägarna driver restaurang om vintern.
Sen blev det en snabbvisit hos mormor innan diverse ärenden fick avsluta dagens äventyr.

Inbäddad som en hotdog och pusskalas!
Vilopauser

tisdag 29 juni 2010

Sunshine!

Koncentration vid strandkanten

Jag klagar verkligen INTE, det är underbart att vara föräldraledig! Lata dagar på stranden (dammtussar i hörnen hemma), till och med jag har doppat mig idag och det var faktiskt ganska skönt. Idag fick vi besök redan 07.30 i morse, det var Tildas bästis Claudia som skulle tillbringa dagen hos oss istället för på fritids. Vi packade våra pannkakor, festisar, bananer, kaffetermosen och lite annat smått och gott och styrde sedan bilen mot Mälaren och Sundbyholmsbadet. Efter oss kom också Camilla, Malva och Alica, med andra ord så var vi ett stort gäng tjejer och en liten kille som njöt av sommaren idag. Barnen satt på torra land endast under de korta stunder då vi tvingade upp dem på lunch- och glasspaus, resten av tiden var det vattenlek som gällde.

Pannkaka är gott, tycker både Hugo och Tilda

Bus o lek!

Jag vill också bli en löpare!

Kolla in löpvägen som den här bloggerskan springer på under sommarveckorna! Inbillar mig att till och med jag skulle springa ofta om jag fick göra det i den här miljön!? Håller på och peppar mig själv till en löprunda ikväll, måste fylla på med mycket vatten under dagen. Det är soligt och varmt idag också, nu skall tvätten hängas och sen blir det en tur till sköna Mälaren idag igen, matsäcken är nästintill färdig.
Ha en härligt solig dag!

måndag 28 juni 2010

Bland snokar och sand

Tycker nog att tjejerna tvekar lite....fast dom badade betydligt mer än mig!

Idag har vi tillbringat dagen vid Mälaren, jag och barnen samt flickorna Lundh. Medhavd matsäck, badstunder, sol, vilopaus, fika, och vattensnokar. De sistnämnda klarar jag mig bra utan och jag är glad att de två snokarna inte simmade runt mina ben då Hugo tog sitt första Mälardopp! Själv badade jag bara vaderna, jag är en helt enkelt en badkruka och jag har ju också Hugo att skylla på, tack o lov :-)

Kul att leka med pinnar & grus!

lördag 26 juni 2010

God fortsättning på midsommarhelgen!

En trädgårdsbukett förgyller matbordet


Min tid räcker inte till just nu, den räcker förvisso till en massa roliga saker min inte till bloggandet och framförallt.....det är mycket länge sedan jag gick igenom alla mina favoritbloggar! Det börjar nog snart bli dags att läsa ikapp lite på de fyrtiotalet (!) bloggar som jag brukar försöka följa. Emellanåt ramlar det ifrån någon blogg som jag inte finner intressanta och däremellan så brukar det fyllas på med nya bloggar som jag trillar in på. Det finns otroligt många bloggare i vårt avlånga land som lägger ner mycket tid på intressanta texter och mängder med fina bilder.

Nu har midsommarafton passerat och det blev en dag fylld med solsken, god mat och trevligt sällskap. Vi började dagen hemma hos oss med sillunch på altanen. En eller möjligtvis två...tre....nubbar rann ner i strupen tillsammans med de små sillbitarna. Efter lunchen bar vi med oss den lilla midsommartårtan till Rosenforsparken där det var traditionsenligt midsommarfirande. Kaffe och tårta i gröngräset, dansande barn, chokladhjul och massor av folk. Kvällen firade vi hos familjen Lundh där det grillades vinmarinerat kött som åts med en massa goda tillbehör, mums och tack för det!

Vår halva midsommartårta blev smarrig!
Tilda och Hugo i gröngräset

onsdag 23 juni 2010

Ett paket på posten

Ett spännande paket!

Idag kom ett spännande paket, det innehöll dukningsattiraljer till bröllopet som vi beställt ....mer än så tänker jag inte berätta. Jag har fått hjälp av Yvette på webbutiken Soluppgången, en fantastiskt hjälpsam tjej som ordnade med rätt färg och allt! När jag öppnade mitt paket så fick jag till min överraskning se att det låg ytterligare ett omsorgsfullt inslaget paket i paketet. Det kunde omöjligen innehålla det jag beställt! Här nedan kan ni se vad som fanns i det lilla paketet. Tack snälla Yvette för den omtanken, du gjorde verkligen min dag!

Ett kärleksfullt hjärta - stort tack Yvette!

Happy Birthday!!


Den här midsommarblomman med vajande flagga tillägnar jag min moster Lisbeth som fyller år idag!!

Många grattiskramar till dig!

Solen skiner

Ytterligare en dag med blå himmel ser ut att ligga framför oss, det soligaste tillfället idag kommer dock att vara när Tilda kommer in genom ytterdörren. Nu är det dags för henne att komma hem och fira lite sommarlov här ett tag innan hon åker tillbaka till Göteborg om en dryg vecka.
Först skall Hugo och jag ut på lite hemliga bröllopsuppdrag, sen blir det lunch på Marys Cafe tillsammans med Birgitta och Vendela. Egentligen borde man ligga i en solstol och ha det bra men det får nog helt enkelt bli en annan solig dag.

tisdag 22 juni 2010

Tjejbesök

Gott med banan!

Idag har vi haft mysigt besök av Hugos girlfriends med mammor, Hugo bjöd Tuva på en "kaka" och hon tog hela alltet. Som tur var så tog han tillbaka den och så höll dom på. Till slut satt trollungarna med varsin geggig kaka och ingen vet vilken som tillhörde vem. Det var bara att blunda och låta dom tugga på :-)
Det blev en fantastisk härlig dag i solskenet, barnen badade i plaskpoolen och vi njöt i solen. Faktiskt så hoppade Camilla och Malva i stora poolen men jag såg aldrig att det blev något riktigt dopp ;-)

Fredde och jag möttes sent i eftermiddag i kyrkan, där hade vi träff med kantorn, han spelade diverse in- och utgångsmarcher för oss och även en del psalmer. Nu är det bara att välja....

Hugo blev glad när Malva kom - han kastade sig över henne!

En äng med blåklint

Hugo och jag for igår iväg för att plocka en stor bukett med lupiner att pryda matbordet med. Blev lite besviken då jag insåg att lupinerna faktiskt var överblommade. Då fick jag tips av min kära mor att vid Marys Café, där fanns en hel äng med blåklint, bonden hade inte sått något så det var bara att trava ut och plocka. Nu var det kanske en aning långt för att åka och plocka blommor, men fint blev det!
En härlig kväll med lyckat väder blev det också för Freddes kollegor som var här och grillade och fixade god mat. Middagen föregicks av en tur på Gocartbanan och minsann......visst var det min blivande man som kom hem med GULDMEDALJEN!


Lekhage eller kaninbur.....?

måndag 21 juni 2010

Matfunderingar

Mat mat mat..... (bilden lånad från Svensk köttinformation.se)

Godmorgon där ute! I mitt huvud snurrar idag mat, som ni kanske förstår så gäller det bröllopsmenyn! Det finns så mycket goa grejer, det gäller bara att sätta ihop dom på ett bra sätt. Sen är det förstås också en hel del logistik som skall klaffa, har tack o lov ett gäng vänner och en go mamma som har lovat att hjälpa till. Nu är det bara att spika menyn och börja fördela ut uppgifterna, vem är bra på vad? Oj vad jag ser fram emot det hela, nu är det bara 48 (!) dagar kvar!
Ikväll får vi besök av Freddes kollegor, det har blivit en tradition att han varje sommar bjuder hem sin arbetsgrupp. Idag stod det visst gocart på schemat innan de intar vårt hus och börjar laga middag. Jag skulle visst inte behöva förbereda något, sicken tur jag har!

Hugo provar Tildas skridsohjälm och roar sig med en flaska skumpa!

lördag 19 juni 2010

Ett hipp hurra!!

Ben & Jerry´s Strawberry Cheesekake smakade utomordentligt bra till det vackra bröllop, emellanåt blev det lite saltstänkt smak på glassen :-)
Jag tror verkligen att Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel är gjorda för varandra!


Victoria & Daniel

(Bilden lånad från realtid.se)

Idag är det dags för ett av årets alla brudpar att säga JA till varandra, nämligen kronprinsessan Victoria och hennes Daniel. Jag och Hugo skall titta på vigseln, gråta en skvätt och bara mysa. Tittade på den fantastiska konserten, som anordnats för brudparet, på tv igår. Tyckte konserthusets chef var lysande som konferencier, verkligen rätt man på rätt plats. För er som kommer att delta i vår bröllopsfest och tycker att ni känner igen något från gårdagens konsert så kan jag bara säga.....den låten valde vi för länge sen!
Nu skall Hugo få lite mat och sen skall vi åka och storhandla så att vi hinner hem och slänga på galablåsan innan vigselakten startar!

Då var han iväg....

Musse Pigglinne från 1988 - han har bevarat det väl!

Stackars Fredde blev tagen direkt på sängkanten i morse, hans kära vänner kom och överraskade honom när han sussade som bäst. Jag hade klivit upp en stund tidigare och förberett en smörgås och en flaska juice som han fick äta, nästintill på stående fot. Efter detta fick han ytterligare 30 sekunder då han skulle hinna borsta tänderna :-) Färden gick sedan ner på stan där han fick en bussbiljett i handen med order om att åka hem igen, "du får klara dig själv nu, vi ses en annan dag"....ha ha, hyggliga kompisar. Eftersom jag visste om det hela och dessutom hade koll på vilken buss han skulle komma med så ordnade jag i alla fall lite bacon och äggröra som vi åt på altanen när han kom hem. Han såg en aning fundersam ut och sa inte särskilt mycket under frukosten. Vi påbörjade en städning av altanen då vi behöver olja den ytterligare en gång, lagom som vi hade plockat bort alla möbler och skulle börja spola av den så kom alla killarna inrusande på tomten och nu är han kidnappad igen och den här gången är det på riktigt, hoppas nu att dom får en riktig toppendag!!

Hugo undrar varför pappa dricker öl så tidigt på morgonen ;-)

onsdag 16 juni 2010

Hoppsan Kerstin....!

Jag har i alla fall en bra golfinstruktör!


Ikväll tog vi en golfrunda, jag, Fredde och Hugo. Hugo satt nöjd och glad i vagnen tills han till slut somnade av ren utmattning. En golfrunda tar på krafterna! Jag hamnade i ett något taskigt läge, bakom en tall. Tyckte dock inte det var så illa utan ansåg att det där "skulle jag minsann klara av!" Det gick ju mindre bra, nu är jag en klubba fattigare! Mina fina klubbor som jag fick av Fredde *snyft*, men det skall visst gå och laga den.


Det var trots allt en jättemysig tur ute på golfbanan, slutade dock att räkna poäng (fick jag ens några....) redan efter första slaget på första hålet. Jag har ju inte fixat hcp 36 ännu och förra sommaren var jag ju gravid och spelade ingenting. Hade tänkt jag skulle vara i mål innan denna sommaren är slut, men jag tror jag sätter nästkommande sommar som mål istället :-)

Bröllopsbestyr

Hur mycket bus lyser det här då?

Godmorgon lillördag!
Idag väntar en hel del fix och trix inför bröllopet, lika bra att snurra runt med småfix nu så att man slipper det in i det sista. Vi har just avslutat frukosten och Hugo har fått youghurten borttorkad ifrån hakan, nu är det dags att sova förmiddag, men det skall han få göra i bilen medans jag styr runt stan och gör det jag ska.

Lilla herr kladdgris

tisdag 15 juni 2010

Full rulle!

Fotograferingen gick utomordentligt bra idag, Hugo var glad och nöjd nästan hela tiden och jag tror minsann André fick en hel del leenden på bilderna! På torsdag skall vi dit och titta, spännande! Efter fotosessionen tog vi oss ner på stan för att äta lunch tillsammans med de två som är mina "vikarier" under föräldraledigheten. Det blev en trevlig stund på Ming Palace med god mat och efterätt. Tyvärr (!) bjuder dom alltid på friterad banan med glass till efterätt, det är så rackarns gott att det helt enkelt inte går att tacka NEJ.
Sen blev det hemfärd för att packa det sista åt Tilda, vi tog en liten kvarterspromenad för att få Hugo att somna, jag gick och Tilda åkte sparkcykel, mysigt.
Sen blev vi ENSAMMA, buhhhäää, det var nästan så det kom en liten tår när hon åkte och ändå skall hon inte vara borta så länge. Hon ringde vid niotiden ikväll och meddelade att hon höll på att byta om till bikini för nu skulle dom minsann ner i farbror Anders badtunna, lyxlirare!
Sov gott och dröm sött!

Ha en bra vecka Tilda!

Här pågår det packning för fullt, Tilda skall åka till pappsen och fira sommarlov. De startar i Stockholm tillsammans med Tildas farbror några dagar, kanske blir det till att åka lite båt? Sen går färden vidare hem till Göteborg igen och vi väntar henne åter lagom till midsommar. Vi kommer att sakna vår stormakaron och Hugo kommer säkerligen tycka att det blir oerhört trist och tråkigt med bara mamma och pappa här hemma.
Strax skall vi ge oss iväg till staden och André Karjel, fotografen, igen. Hugo tjurade ihop totalt förförra fredagen när han skulle fotas, ville inte alls. Satt bara på backen med huvudet mellan knäna och mumlade surt. Idag gör vi ett nytt försök och då skall vi också passa på att få lite syskonbilder!
Familjens flickor!

Konstigt nog känns det som om det är fredag idag, men tack o lov är det bara tisdag. Solen skiner från en klarblå himmel och jag tror jag skall lämna på förslag att vi går ut en liten golfrunda ikväll, det längtar jag efter!

måndag 14 juni 2010

Halva juni

Oj oj...den här veckan så kommer halva juni att ha passerat, nu är det bara två och en halv månad kvar innan det är dags att sätta sig framför skrivbordet på jobbet igen! Då tar Freddes ledighet vid och han får vara hemma med barnen i några månader.
Idag har förmiddagen rasat förbi utan att vi gjort något annat än plockat undan alla strykhögar (och fyllt på med nya), röjt på diskbänken och ätit lunch. Det låter ju förbaskat tråkigt men vi har faktiskt ganska kul och trevligt här hemma idag. Jag känner att jag har en del bröllopsärenden att uträtta så det blir nog vad vi gör en stund framöver. Sen kommer snälla mormor och Owe hit en stund då jag har ett möte på jobbet.
Ha en bra eftermiddag!

söndag 13 juni 2010

Helgen?

  • Storstädning av badrum inklusive rensning och rengöring av badrumsskåp
  • Fika hos oss med familjen Lundh
  • Tvättning
  • Strykning
  • Bygge av utomhusbur till kaninen (Tilda och Fredde)
  • Rensning av ogräs i trädgårdslandet
  • Pizzabak
  • Utomhusfrukost i solskenet
  • Fika hos familjen Lundh
Ja....man kan säga att helgen har svischat förbi. Nu är den snart slut, Fredde och Tilda gör de sista spiktagen på kaninburen och jag börjar närma mig botten på strykhögen.
Imorgon börjar en ny vecka, vi har o s a datum till bröllopet den här veckan och efter det finns det ju lite jobb att utföra. Tilda skall åka till sin pappa och Marie och jag skall försöka fortsätta mina promenadlöprundor.
Vad har ni andra gjort för att få helgen att gå?

torsdag 10 juni 2010

Sommarlov!

I love them!!


Nu är sommarlovet här! Ljuvligt även för oss att slippa ställa klockan, jag menar....man är ju ändå ledig!
Tilda hade en tid till frissan på eftermiddagen, på det sättet blev hon ju superfin lagom till avslutningen som firades med sång och musik i Rosenforsparken. Barnen tågade från "Skogstorps centrum" till Rosenforsparken där alla förväntansfulla föräldrar och släktingar hade bänkat sig i en halvcirkel. Det sjöngs sommarsånger av både sexåringar och elever ifrån femte klass. Efter firandet tog vi oss hem och grillade tillsammans med mormor och Owe, mums!
Nu går vi här och väntar på att våran Fredde skall komma hem, så här nära har det inte varit tidigare i veckan, bara två timmar kvar ;-)

Hugo körde skjorta, Tildas skolavslutning till ära!

onsdag 9 juni 2010

I bakartagen

Tilda fick vara hemma idag också eftersom hon hade feber igår, hon ville baka "låtsasgrejor", dvs ta det man hittar i skåpen och blanda i en skål. Det brukar inte smaka choklad och vanilj precis! Istället föreslog jag att hon skulle baka något riktigt, hon valde något hon gillar, nämligen kladdkaka! Vi hittade ett lätt recept där allt blandas tillsammans med smält smör i en kastrull, voila....en supersmarrig kladdkaka!

Till eftermiddagen bjöd vi över Anna-Karin, som var hemma på tillfälligt besök ifrån Tyskland. Då hon förvarnades om att det skulle bli kladdkaka till kaffet så köpte hon med sig en låda jordgubbar. De röda bären tillsammans med kladdig kladdkaka och vispgrädde smakade mumma på altanen.

Jag och Hugo hann också med en rask och skumpig promenad under eftermiddagen (ursäkta att du fick vänta A-K!). Rundan gick via Tunastugan, Skjulsta, Medbacken och hem, vi mötte också herr eller var det fru...Huggorm. Den ringlade över stigen och ner i gräset på andra sidan. Den var rätt stor så jag smög fram lite för att titta på den när den gömt sig i gräset, men den var verkligen gömd. Spårlöst försvunnen!

Förhoppningsvis kan Tilda gå på skolavslutningen imorgon, värre är det med lilleman som idag är jättesnorig. Trodde nästan det var tänder på G eftersom han dreglade så under förmiddagen. Men under tidiga kvällen här så blev han plötsligt jätteförkyld och det var jobbigt både att dricka välling och att suga på nappen.
Tilda i bakartagen!
Smeten smakar smask.