tisdag 31 augusti 2010

Jag - en Xtravaganza

Så, nu har jag bestämt mig. Jag är 40 år (fast det kan man nästan inte tro) och vill leva länge tillsammans med min kära make och våra barn. Nu ska jag bli en hälsosammare tjej med hjälp av Xtravaganza i Eskilstuna. Kost, motion, mental träning och en massa peptalk skall förhoppningsvis hjälpa mig att bli lite lättare i kroppen och piggare i knoppen. Var där på ett litet möte i morse och på måndag börjar jag i en grupp med andra eskilstunabor(?) som också vill må bra. Känner mig taggad och peppad och har ett stort stöd ifrån Fredde. Kanske kommer jag också att hålla er uppdaterade på min resa!

torsdag 26 augusti 2010

Hoppla pålle!

Hugo satsar på OS i hästkapplöpning, vet inte om det finns som OS gren men han verkar ju i alla fall säker på hästryggen! Eller vad säger ni?

onsdag 25 augusti 2010

Mera bröllop

Maya Lee har nu avslutat sin bröllopsvecka som handlade om hela vår underbara dag fram till att festen startade. Det har varit toppen att se bilderna och jag tänkte BARA passa på att visa några till.



 
På väg in i kyrkan som hade smyckats med superfina rosor ifrån Danielssons blommor, tack goa Lotta för att du åkte och hämtade alla blommorna på lördags förmiddagen.
 
Här var jag riktigt nervös, tur att min älskade man höll ett stadigt tag om mig, kommer faktiskt inte ihåg att han gjorde det!


Tagna av stundens allvar


Detaljer från festlokalen, kan nämna att Fredde bara skrattade åt mig och skakade på hvuudet när jag kom hem med 30 saftflaskor från IKEA som skulle dekoreras med våra namn och lite andra budskap. Men det blev fint!


Husby-Rekarne församlingshem är verkligen en underbar lokal att duka till fest i.


Fortfarande same old name...

Förresten så ringde jag Skatteverket idag för att fråga vad jag heter (lider dock inte av schizofreni....). Där verkade dom dock ligga efter i registreringen och dom höll som bäst på med handlingar om namnbyte som inkommit omkring 3 - 4 augusti! Mina handlingar hade inkommit från kyrkan den 16:e!! Med andra ord så är mitt namnbyte hela två veckor bort. Jag som vill börja signa papper med mitt nya namn, får vält helt enkelt "träna" på namnteckningen ett tag till.

Smekmånad




Var det fler än vi som råkade zappa in på programmet om Maldiverna igår? Efter att ha tittat en stund var vi rörande ense om.....att en smekmånadsresa inte hade varit fel efter bröllopet! Nåväl, att åka iväg själva och lämna Hugo en vecka hade i alla fall inte funkat, åtminstone inte känslomässigt. Istället funderar vi på att ta en weekend någonstans när det blir vår och resan till Maldiverna kanske vi får ta om 10 år!

Idag har Hugo och jag varit ute på resande fot, vi åkte med mammorna Camilla & Linnea samt småsnuttisarna Malva & Tuva till IKEA Västerås. Eftersom Hugo och jag åkte hemifrån rätt tidigt så passade vi på att besöka Moa & Max i Västerås centrum. En härlig barnaffär med bla kläder ifrån Villervalla. Ett klädmärke med mjuka och gosiga färgglada kläder. Ägarinnan av Moa & Max gav mig ett glädjande besked, hon planerar att öppna en fillial i Eskilstuna så småningom. Efter en liten shoppingsession i butiken så drog vi vidare mot IKEA för att möta upp alla tjejer. Vi började med frukostfika! Sen strosade vi runt och klämde och kände på saker och jag gick ut genom kassan en dryg hundralapp fattigare. Med andra ord blev det ingen storshopping på IKEA, en badkarsmatta (i form av en krokodil) och några glas från "leksaksavdelningen". Vi avslutade med lunch på Pizza Hut och jag ilade därifrån först av alla då jag lovat att möta upp Tilda i skolan idag.

lördag 21 augusti 2010

MayaLee - överträffar sig själv varje dag!


Jag är så himlans glad att vi bytte fotograf, vi hade från början en annan Eskilstunafotograf bokad men efter noggrannt övervägande så beslöt vi oss för att anlita MayaLee, med facit i hand så blev det HELT rätt! Hon har verkligen lyckats förmedla våra känslor i bilderna och jag blir så glad när jag ser dem. Vill helt enkelt ha ALLA som förstoringar :-)

Dianamilen

Bra med stor gunga, ingen behöver vara ledsen för att det är upptaget

Idag var jag i närheten av dom som hurtade runt på Dianamilen, deltog genom att ta hand om fyra tjejer vars mammor tog sig runt på finfina tider. Bra jobbat Titti & Cissi!! Efteråt blev det lite fika i gröngräset innan vi åkte hem till vårt tomma hus. Fredde är nämligen på den årliga upplagan av kompistouren i golf, han körde puttingövningar här hemma på golvet häromkvällen, var han kanske lite nervös....?
Ikväll kommer därför ovan nämnda tjejer hem till oss för lite mat, när katten är borta....då dricker damerna vin :-)
Hugo är snorig och inte riktigt på sitt vanliga goda humör. Bra humör hade han dock häromkvällen då vi besökte hans nykläckta syssling Oskar. Oskar hade en mjukispuff och den tyckte Hugo om. Han har börjat med att lägga sig ner på mjuka saker, det är väl helt enkelt gosigt.
Önskar er en härlig lördagskväll!

Hugo myser!

Nyaste släktingen - Oskar!

fredag 20 augusti 2010

Dålig med kameran

Nu när jag själv är så dålig med kameran så passar jag naturligtvis på att visa upp lite av de bilderna som vår fotograf, MayaLee har tagit. Tur att vi får oss en daglig dos av bilder via hennes blogg då den stora massan inte är färdig ännu.
Idag såsar vi omkring i pyamas och funderar på vad vi skall hitta på, kanske blir det en tur till Tuna Park?

torsdag 19 augusti 2010

onsdag 18 augusti 2010

Lite proffsbilder från bröllopet

Vår kära fotograf, Lotta - MayaLee, har det svettigt just nu, hon håller som bäst på att gå igenom och redigera delar av de 2 000 bilderna hon tog på vårt bröllop! Tur att det inte är vi själva som skall göra det första urvalet. Här bjuder jag i alla fall på en del av de bilder hon tog under förmiddagen, på hennes blogg är det bröllopstema den här veckan och hon bjuder på en ny del varje dag, väldigt spännande för oss att se då vi inte sett bilderna själva ännu. Det vi sett hittills är i alla fall mycket trevliga bilder och vi ser fram emot fortsättningen. 











tisdag 17 augusti 2010

Ekorren på besök

Liksom förra "hösten" har nu ekorren hittat till vår trädgård och vår hassel. Där satt han i dag och provsmakade nötterna som han förmodligen kommer att komma tillbaka och hämta. Förra året sprang han fram och tillbaka flera gånger varje dag i en dryg veckas tid. Han tömde i stort sett hela hasseln på nötter till sitt vinterförråd.
Idag har vi haft en soft dag här hemma men till kvällen skall vi besöka barnens nya lilla syssling, Oskar! Det skall bli riktigt mysigt att få snosa liten bebis :-)

måndag 16 augusti 2010

Partykillar!

Har hittat ytterligare lite bilder som faktiskt talar om hur kul vi hade på festen!
Först ut är herrarna med brudgummen i spetsen (sen får vi se om vi hittar några presentabla bilder på festens glada damer!).

Watch out! - Dansande brudgum på ingång!


Vet inte riktigt vad som händer här - kanske sjunger dom högsta tonerna på I wiiiiiilll alwaaaaays loooooove youuuuuuououou!?

Mera bröllop

Vi fortsätter att surfa så här på bröllopsvågen, håller ju som bäst på att samla in fler bilder och alltid dyker det upp någon liten godbit i varje kamera. Vår fotograf Maya Lee, har dessutom bröllopstema den här veckan och varje dag dyker det upp nya bilder hos henne.

Så här serverades förrätten - Gazpacho med egenbakade grissinipinnar


Tilda med sin favoritserveringstjej - Rebecca

Malin & Lotta, käraste vännerna - höll varsitt toppental, tack!

Och den sista bilden jag tänker presentera idag är en bild på morgongåvan jag fick av min man :-)
Ett underbart armband från Ole Lynggaard, Sweet Drops. Droppen är blomstermönstrad med en liten diamant i botten.

Pannkaka & korv - det är livet!

Dagens lunch bestod av pannkaka och avslutades med lite korv! Inte världens bästa & näringsrika lunch men idag tröt lunchinspirationen. Hugo var i alla fall nöjd och belåten eftersom det var två av hans favoritmaträtter :-)
Idag har vi ägnat oss åt undanplockning av saker och försäljning via blocket, med vinst! Vi köpte själva ett extrakylskåp inför bröllopet och nu sålde vi det för 100:- mer än vi köpte det för, värsta affärskvinnan om jag får säga det själv :-)
Nu skall vi snygga upp oss för att åka på kalas, HURRA för LOTTA som fyller år idag.

söndag 15 augusti 2010

Guldlockar

Här kan ni se fröknarna Guldlock! Innan stylingen förra lördagen fick Tilda och jag sitta med spolar i håret och sedan sitta under en sån här "värmegrej". Tilda tyckte det var ganska långtråkigt då hennes tjocka hår tog en timme på sig att torka ordentligt.

Tilda har väldigt mycket eget hår medans min lite kortare frisyr krävde en hel del löshår enligt Nina, det var faktiskt ganska tungt att "bära"omkring på. Men resultaten blev ju vackra hårsvall för oss båda.