fredag 16 september 2011

Sommarens sista smultron?

Sommarens sista smultron?

Efter vår radikala förändring avseende vårt trädgårdsland i somras så är våra jordgubbs- och smultronplantor överlyckliga och producerar fortfarande bär: Vi har en ny skörd jordgubbar, som troligen inte kommer att mogna, en hel del stora smultron som faktiskt mognar lite snabbare. Idag gjorde Hugo en tur i landet och mumsade i sig både mogna och omogna bär.
Vi har haft ett trädgårdsland direkt på backen, omgärdat av halvruttna slipers, dålig jord som inte lockade till tillväxt och ett aber med att rensa ogräs. Sen kom den eminenta familjen O på att dom, vi och familjen L skulle ha gemensamma trädgårdsdagar i våras/somras, perfekt! Sex vuxna slet med att gräva bort all gammal jord, släpa bort de trista sliperserna. Bygga fina odlingslådor och lägga plattor för ett snyggare intryck. Barnen lekte och hade kul medans vi utförde ett verk som skulle ha tagit veckor för Fredde och mig att göra själva, tusen tack för er hjälp! Det blev så jädrans snyggt!

Kanske gjorde vi också sommarens sista grillning ikväll? I alla fall så lades fläskfilé, majskolvar och haloumi på grillen. Det smakade fredag tillsammans med ett gott vin. Nu skall jag mysa med Fredde i soffan medans barnen sover.

Hoppas ni har en härlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar