måndag 29 augusti 2011

Malina - En klänning för fest

Förhoppningsvis skall vi på en riktigt trevlig tillställning inom ett knappt år. Skulle gärna bära den här superläckra klänningen av märket Malina tillsammans med ett par snygga high heals. Designern bakom märket, Malin Andrén, har verkligen fångat mitt intresse. Det finns dock ett problem och det är att en liten rultis som jag inte riktigt klär i så skira tyger. Dags att ta tag (återigen) i vikten och börja träna på riktigt. Klarar jag det så är jag banne mig värd att investera i en av hennes klänningar.
(Bilden är lånad från bymalina.com)

söndag 28 augusti 2011

Älskade ungar

Söndag kväll

Redan har det blivit söndag kväll, efter en helg med fantastiskt härligt väder och trevligt umgänge så softar nu tre fjärdedelar av familjen i soffan. Den sista fjärdedelen har slocknat i sängen efter en stor portion ljummen välling. Det stora lilla hjärtat har tränat konståkning, vi har fått de bästa av träningstider under helgen, träningen avslutas 18.20 på lördagskvällarna och redan 07.30 är det till att stå på isen i skridskor när söndagsmorgonen gryr, baaahhh!

Showtime i trädgården

Det minsta lilla hjärtat har tillbringat en förmiddag i skogen tillsammans med sin mor och far. Där letade vi härliga gula kantareller och tog oss förstås en välförtjänt fika i skogsbrynet. Fikastunden inföll efter att vi tömt den första skogsgläntan på svamp. Kardemummabullar, krusbärsmuffin, saft och kaffe smakade gott i solskenet. När vi sedan cyklade vidare till nästa heta svampställe tyckte nog Hugo att det fick vara nog med tanke på hur han uttryckte sig "Syskla baka fika meja bulla". För dom som inte förstår så betyder hans mening ordagrannt, cykla tillbaka och fika med mera bulle. Fikat var alltså roligare än själva svampplockningen. Kantarellerna smakade dock ljuvligt till kvällens söndagsmiddag.


I badet blir man ren!

Nu är det bara att ladda inför en ny jobbarvecka,
det ska jag göra genom att ta ett stärkande bubbelbad!



torsdag 25 augusti 2011

Gick på reklamen


Hur ofta har det inte hänt att man har "gått på reklamen" och sen inte förstått hur dom trickfilmat för att....få fläckarna att försvinna med bara ett trasdrag.....få en vältränad och fit kropp på bara tre veckor....för att få håret spegelblankt och slätt bara man använder rätt schampo. Skulle tro att jag gått på flera reklamtricks än jag själv vet om.
Senast så gick jag på reklamen ifrån de tjocka månadsbladen som utlovade kraftigare och längre ögonfransar på bara 4 - 6 veckor. Nu har jag förvisso alltid haft hyfsat långa och kraftigt böjda ögonfransar. Dock har jag på senare år (kan ha med åldern att göra) upplevt att fransarna inte är lika täta längre och att de lättare trillar av. Letade upp en återförsäljare av neu Lash här i staden och dröm om min förvåning när resultatet faktiskt blev som reklamen utlovat. Jädrar i min låda...rent ut sagt! Fransarna har växt och efter 5 veckors användande så var jag tvungen att sluta använda produkten dagligen och istället underhålla miraklet 1 - 2 gånger i veckan. Jag är NÖJD!

onsdag 24 augusti 2011

Kärlek och galenskap

Kärlek

Kärlek kan vara så fantastiskt mycket, just idag är ordet KÄRLEK samma sak som FAMILJ för mig. Fredde och jag har nyligen firat bomullsbröllop, jodå, ett helt år som gifta. Vi lämnade bort Hugo som höll familjen L vakna en stor del av natten. Tilda befann sig på läger i Västerås så vi passade på att avnjuta goda drycker och god mat hemma i vår ensamhet. Fast ensamma var vi ju förstås inte, vi var ju två, VI TVÅ!


Galenskap

Lite smått galna är vi väl alla till mans lite då och då. Mest "galen" är nog i alla fall våran Hugo just nu, det liksom siprar ut bus och tokigheter ur honom. Men man kan säga att det är en kär galenskap. Har tagit för vana att varje kväll fråga vad han fått att äta till lunch på dagis. "Ussin o tåta", samma svar varje dag, jo jo....jag skulle vilja se det dagiset som serverar russin och tårta till barnen dag ut och dag in. Här bör vi nog kontakta kommunens kostrådgivare!



Önskar er en god natt och söta drömmar!

PS: Nu skall jag ladda för revisorernas ankomst imorgon

tisdag 16 augusti 2011

Sommaren som gått

Ja, nu är det ju inte BARA en sommar som har passerat sedan det var någon aktivitet på den här sidan. Även en halv vinter och en vår har rusat förbi. Tilda har hunnit fylla 10 och Hugo visar glatt upp sina två pekfingrar när man frågar hur gammal han är.
Fredde och jag har visst också fyllt år, men det behöver vi inte prata mer om, det blir så himlans många fingrar att hålla upp, vi visade Hugo häromdagen hur många fingrar det blev. Han såg dock mest road ut och trodde att det var någon slags "vink-lek" som vi utförde.
Vi har just avslutat andra arbetsdagen efter semestern. Min kära make har slappat i fem veckor och själv har jag njutit av ledigheten i fyra veckor. Sen fuskade vi ju förvisso direkt i början av sommaren då vi besökte Cypern en vecka. En härlig semester fylld av sol, värme, bad, vin, goda middagar och Lollo och Bernie. De två sistnämnda var dock bara roliga på håll, tyckte Hugo. När det blev för närgånget viftade han på sina händer och sa "nä nä nä nä".
Fick ett litet bloggsug här idag och kanske håller det i sig, vem vet?
Nu skall jag i alla fall ta mig ett välförtjänt bad och smörja in ansiktet med ansiktsmask. Lotta och jag har varit ute och powerwalkat, vi tänkte göra det till en tisdagstradition. I badet tänkte jag passa på att läsa min bok som jag håller på med just nu, Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Den är väldigt roande!
Kram på er!